Vi elsker Moder Jord


Vores koncept bygger på et bæredygtigt fundament. Vi føler som virksomhed et stort ansvar for, at tage del i vores fælles ansvar om at passe på Moder Jord.

Dette afspejles i mange facetter i virksomheden, da vores miljøvenlige tankegang påvirker størstedelen af de beslutninger vi tager i den daglige drift.

Herunder kan du se hvad vi bl.a. gør, for at passe på bedre på miljøet.

 

1. Vi forhandler genbrugstøj 

At handle genbrugstøj er i sig selv bæredygtigt, da der ikke støttes produktion af nyt tøj og dermed miljøbelastning i form af forbrug af bl.a. store mængder vand og kemikalier.

 

2. Vi anvender miljøvenligt emballage

Vi anvender så vidt muligt kun genbrugs- og miljøvenligt pakkeemballage. Vores forsendelsesposer er f.eks. fremstillet af 100% genanvendt plastfolie eller af sukkerrør, der ikke indeholder naturskadelige stoffer. Vi får doneret bobleplast af lokale forretninger der har fået tilsendt varer, og dermed bliver det genanvendt i stedet for at blive smidt ud. Vores papkasser er FSC mærket eller vi genbruger papkasser vi får leveret varer i. Indpakningspapiret er lavet af genbrugspapir eller FSC mærket. 

 

3. Vi vasker ikke tøjet

Vi vasker ikke tøjet før det kommer på webshoppen (kun det der trænger). Størstedelen af vores varelager er i fin og ren stand når vi modtager det fra vores leverandører. På den måde skåner vi miljøet for store mængder vand. 

 

4. Vi opkøber så vidt muligt vores varelager i Danmark

Vi forsøger at opkøbe så store mængder af vores varelager som muligt her i Danmark. Dermed sparer vi miljøet for forureningen af længere transport.

 

5. Vi smider meget sjældent tøj ud

Hvis vi har tøj med huller eller andre fejl smider vi det meget sjældent ud, men sælger det i stedet som 2. sortering. Vi vil hellere bruge lidt ekstra tid på at sørge for, at det kommer videre i systemet og at andre kan få glæde af det ved enten at reparere, upcycle eller blot bruge det som det er med lidt småfejl. 

Hvis vi en sjælden gang vurderer, at en vare er for medtaget til videresalg, klipper vi ofte knapper, lynlås eller andre effekter af som vi kan bruge til reparationer. Eller vi donere tøjet videre til en syerske vi samarbejder med, der upcycler af genbrugsstof. 

 

6. Vi sender kun faktura pr. mail

Vi medsender ikke en udprintet faktura i ordrerne.

Dette har vi valgt at gøre for at blive endnu grønnere, da vi ved at spare på unødigt brug af papir kan passe endnu bedre på miljøet.

 

7. Vores markedsførings-materiale er valgt med omtanke

Alle vores flyers, visitkort, hangtags osv. er lavet af genbrugspapir. Udover det er størstedelen af de vareprøver vi medsender i pakkerne enten økologisk eller miljøvenligt produceret. Fx. er vores kuglepenne med logo lavet af papir som gør dens ydre skal 100% biologisk nedbrydelig.

 

8. Vi stiller krav til vores leverandører

Vi stiller krav til at de nyproducerede produkter vi vælger at sælge på hjemmesiden SKAL være miljøvenligt fremstillet. Lige nu sælger vi strømpebukser fra Swedish Stockings der er lavet af genanvendt nylon, og strømper fra Thought lavet af bambus, økologisk bomuld og recycled polyester. Alle er produceret under miljøvenlige forhold. 

 

 

Vi er bestemt ikke perfekte, men vi gør vores bedste og vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed i en mere bæredygtig retning. Hvis du har et godt forslag til hvordan vi kan blive endnu bedre er du altid velkommen til at skrive til os.