Miljøvenlig julegave-indpakning

oprettet d.

 

- 100.000 kilo jule-gavepapir! Det er mængden der forbuges årligt - i Danmark!1

 

Det er virkelig meget!

Morfar har svært ved at forestille sig hvor meget 100.000 kilo gavepapir fylder rent fysisk.. men der skal ikke særlig meget fantasi til at forestille sig, hvor meget det belaster miljøet. For det gør det. Det kræver enorme mængder af især vand, træ og kemikalier at produere gavepapir. Og så bliver det ovenikøbet (for de flestes vedkommende) bare kasseret bagefter!

Det er jo frygteligt!

Men bare rolig! Inden du helt mister lysten til at give julegaver, har Morfar herunder lavet en lille guide til dig, så vi også kan give miljøet en dejlig jul. Der er nemlig mange andre sjove, hyggelige, kreative, smukke, unikke - og ikke mindst - miljøvenlige, måder at pakke julegaver ind på. Se bare med herunder.

 

Dåser og æsker 

Gamle dåser, æsker, kasser - ja alle former for lignende genstande der kan indeholde den størrelse gave du skal give, er perfekte til formålet. Ikke alene får gaven et unikt og personligt udtryk, men kan også blive en del af gaven; hvem kan ikke altid bruge en eller anden skøn gammel æske til at opbevare dippedutter i :) Tag en tur i din lokale secondhand-butik eller kig dine egne gemmere igennem for at finde en fin genstand til denne hyggelige (og miljøvenlige) julegave-indpakning :)

 

Gamle dåser er smukke som indpakning - disse to skønheder kan købes i Morfars fysiske butik i Slagelse.

 

Sjove gamle æsker er nemme at finde i mange størrelser - disse to kan også købes i Morfars fysiske butik i Slagelse.

 

Tekstiler 

Her er der virkelig mange muligheder for at finde en personlig måde at pakke din julegave ind på. Små duge, vintage håndklæder, broderede løbere, vintage hovedpudebetræk eller f.eks. blot en fin gammel stofrest; alle kan bidrage til en meget personlig (og miljøvenlig) gave-indpakning. I mange secondhand-butikker kan man finde sådanne små tekstiler til billige penge og så kan de jo bruges igen og igen og igen. Brug evt. små sikkerhedsnåle til at hæfte enderne sammen med i siden af gaven, så indholdet ikke afsløres for tidligt ;)  

 

Vintage juleløber, lille broderet juledug eller sågar et vintage juleforklæde (den med nissen på) er hyggelige eksempler på miljøvenlig og hyggelig gave-indpakning. 

 

Der er rige muligheder for at pynte din miljøvenligt-indpakkede julegave - her er f.eks. brugt en lille vintage broche.

 

Fine.gamle bånd er smukke på pakken - og kan bruges igen og igen.

 

Tørklæder

Er modtageren vild med tørklæder, så er dette den oplagte måde at pakke julegaven ind på; tænk at gave-"papiret" bliver til en ekstra julegave! ;) Tørklæder kan ligesom de to ovenstående muligheder ligeså købes i mange secondhand-butikker for mellem 5-20 kr., og hvis modtageren ikke bruger tørklæder - ja, så er der jo bare sparet gavepapir til en af næste års julegaver! 

 

Der bliver ikke to ens pakker under juletræet, hvis indpakningen er klaret med fine tørklæder - tørklædet til højre kan købes her på webshoppen (så længe lager haves).

 

Avispapir og reklamer 

En af de mest klassiske, miljøvenlige måder at pakke julegaver ind på, er ved at anvende de enorme mængder af julereklamer der bliver delt ud her til juletid. Her er der også mulighed for at gøre gaven sjov og personlig, da man kan gå efter bestemte reklame-motiver, alt efter hvem modtageren er. Og så er det gratis :) 

 

Billigt, nemt og miljøvenligt - brug avispapir/reklamer til din julegave-indpakning. 

 

 

Så er der vist kun tilbage at ønske jer alle en rgtig glædelig og miljøvenlig julegave-indpakning :) 

Og HVIS du nu ikke kan undvære en pakke der er pakket ind i "rigtigt" gavepapir - så kan du evt. købe din julegave hos Morfar; han pakker nemlig ind i flot gavepapir der er naturligvis er lavet af genbrugsmaterialer ;)

 

 

1) Kilde: http://www.natur-energi-blog.dk/klimavenlig-hverdag/guide-til-en-baeredygtig-jul


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar