Is the time, is the place, is the motion...

Oprettet d.

Brylcreme, Pink Ladies og læderjakker...

Kan du gætte hvad vi tænker på?

Den altid populære musical klassiker –  nemlig den sprudlende og energifyldte film Grease!

Hvis du er en af de få der aldrig har set filmen (selvom om den er over 40 år gammel) eller måske endnu værre… aldrig hørt om den (gys!) - så er det nu du har muligheden for at opdage en fantastisk klassiker fyldt med kærlighed, venskab, skønne sange og fantastisk 50er tøj – hvad mere kan man ønske sig?

Filmen udkom i 1978 og havde den unge hoftesvingende John Travolta (Danny Zuko) og den yndige Olivia Newton John (Sandy Olsson) som hovedroller.

 

Billedresultat for Grease       

Plot:

Filmen foregår i 50erne hvor Sandy og Danny har en sommerflirt. Da skolen starter igen, skal Sandy tilfældigvis starte som udvekslingsstudent på Dannys High School - Rydell. Danny er med i den seje klike af drenge der bl.a. fikser biler, sammen med vennerne. Sandy er den ”pæne” og fornuftige pige og derfor bliver Danny i starten nødt til at afvise hende for at opretholde sit seje rygte. Hun bliver dog hurtigt medlem af en pigegruppe ”Pink Ladies” ledet af Betty Rizzo. Her prøver Sandy at finde sin plads og forandrer sig stille og roligt. Filmen er fyldt med skønne sange såsom ”Greased Lightning” og ”youre the one that i want” som kun kan gøre en i godt humør, selvfølgelig sammen med alle de lækre moves og karakterer der fremfører dem.

Om de får hinanden?... ja hvis ikke du har set den endnu, vil vi ikke afsløre hvad den ender med.. meen vi vil dog gerne afsløre at slutscenen er hele filmen værd at se!

De fleste kender Grease som filmen, men fortællingen er faktisk oprindelig en Broadway musical fra 1972 og er siden da blevet opsat som musical et utal af gange verden over. 

 

Herunder kan du se en TV reklame af en opsætning fra 1970erne: 

 

 

 

Morfar har været så heldig at få lov til at hjælpe med at finde tøj til en nylig opsætning af musicalen på Krabasken i Slagelse. Det er vi meget beærede over og er glade for at det tidstypiske 50er-tøj vi har, kommer helt til sin ret. 

 

4 fun facts om Grease

  1. Rizzos sugemærker var ægte og kenickie insisterede på selv at lave dem.
  2. Indtil 2017 var Grease den bedst sælgende musical i USA. Nu har skønheden og udyret slået den.
  3. Sandy måtte syes ind i sine læderbukser i slutscenen da de var så stramme at lynlåsen knækkede.
  4. Holdet tyggede efter sigende på 100.000 stykker tyggegummi under indspilningerne

 

 

Har du lyst til at læse flere funfacts om filmen kan du finde dem lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar