Hvorfor købe vintagetøj?

oprettet d.

 

Det er vist ingen hemmelighed, at Morfar har en meget stor kærlighed til vintagetøj.

Faktisk er han så vild med gammelt tøj, at han snildt ville kunne lave en hel blog kun med gode grunde til at købe vintagetøj - for der er virkelig mange! Men han har alligevel forsøgt sig at tænke sig frem til de 5 bedste argumenter, som i hans verden burde kunne overbevise selv den mest inkarnerede masseforbruger af det nyeste nye til at snige flere vintageskatte ind i garderoben.

 

Herunder finder du Morfars 5 altoverskyggende grunde til at købe vintagetøj: 

 

1. Først og fremmest får du en unik vare, som ingen andre har. Du har derfor mulighed for at skabe din helt egen personlige stil og på denne måde fortælle omverdenen, hvem netop du er.

 

2. Vintagetøj er ofte lavet i rigtig god kvalitet. Jo længere vi går tilbage i tiden, des mere værdifuldt var tøjet for dets ejer. Specielt før masseproduktionen for alvor slog igennem (ca. 1970erne) lavede man tøj for, at det skulle kunne holde i lang tid - og ikke efter nutidens frygtelige brug-og-smid-væk-kultur, hvor kvalitet og holdbarhed bestemt ikke altid er i højsæde. Du får altså derfor ofte en vare af høj kvalitet til lav pris

 

3. Når du køber vintagetøj støtter du ikke op om den føromtallte miljøbelastende masseproduktion. Det er derfor særdeles miljøvenligt at købe brugt tøj fremfor nyt tøj. Mode- og tekstilbranchen er faktisk en af de mest forurenende industrier i verden - men det er et helt andet blog-indlæg, for her har Morfar virkelig meget på hjerte.

 

4. Vintagetøj bliver aldrig "for gammelt" eller "umoderne" på samme måde som de hurtigt skiftende kollektioner i butikkerne. Derfor bliver det en form for "investering", når du køber et stykke tøj med mange års historie på bagen. Hvis du ønsker at skille dig af med tøjet igen på et senere tidspunkt, kan du ofte få den samme pris igen (set i forhold til "nyere produceret" tøj). Eller endnu bedre; ejer du tøjet i mange år, kan det ende med at blive mere værd.

 

5. Sidst men ikke mindst, har vintagetøj sjæl og bærer en masse historie med sig. Når du køber et stykke vintagetøj, får du derfor et stykke verdenshistorie med i købet :)  

 

Det var alt fra Morfar for denne gang. Morfar håber, at ovenstående kunne bidrage til hans mission om at sprede vintage-kærlighed ud i verden...

 

Har du et vigtigt argument, som Morfar har glemt, eller har du andet på hjerte - så er du meget velkommen til at kommentere herunder.

 

Jeres ærbødigst, 

Morfar

 


Kilde (punkt 3): http://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2015/apr/nordisk-tekstilhandlingsplan/


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar