Længe leve vintagetøj!

oprettet d.

En af de store klima-venlige anbefalinger når det omhandler tøj, er at beholde det en lille smule længere – at forlænge levetiden så man kan undgå de hyppige udskiftninger i klædeskabet.

Når vi så samtidig snakker vintage-tøj, hører vi ofte, at de gamle klude i højere grad får en lidt bedre placering i klædeskabet; både fordi det ofte er lavet i rigtig god kvalitet og dermed holder længere, men også fordi det på en eller anden måde får en mere personlig betydning for garderoben, og derfor også får lov til at blive lidt længere – og det går jo rigtig godt hånd-i-hånd med det førnævnte klimaråd.

Her hos MorfarsMoustache.dk har vi i mange år, alle hver især, haft en personlig interesse for vintagetøj, og det har givet grundlag for mange snakke om de små stykker historier vi har haft mellem hænderne igennem årene.

Men kunne vi mon finde et stykke tøj i klædeskabet som har været særlig trofast igennem længere tid og som måske har haft en helt speciel betydning? JA! Det kunne vi! -og vi vil rigtig gerne dele vores vintageskatte med jer:

 

Rikke:

"Min første store vintage-forelskelse blev på et stort gammeldags loppemarked, for ca. 19 år siden (!) hvor jeg rodede i nogle store papkasser; her fandt jeg denne helt vidunderligt smukke vintage 60er kjole. Jeg har altid følt en helt særlig tiltrækning af tøj med mange år på bagen, uden rigtig at tænke over hvorfor. Det er som om jeg kan mærke historien i tøjet. Jeg har haft mange forskellige vintagekjoler i min garderobe, men denne her kommer jeg aldrig til at skille mig af med. Den er blevet brugt flittigt i mange år, og jeg har elsket den og passet på den."

 

Tine:

"Mit første bekendtskab med vintagetøj fik jeg i 7. klasse… way back in the 90s! Vi havde i en projektopgave besluttet os for at lave et modeshow med tøj fra forskellige årtier. Dengang var vintage slet ikke et begreb jeg kendte eller brugte og derfor var jeg heller ikke specielt interesseret i det. I hvert fald ikke før en af mine veninders mor lånte os en kjole vi skulle bruge til showet… En skøn, lang, ferskenfarvet kjole fra 70erne og jeg forelskede mig dybt i den.. Dengang gik jeg ALDRIG i kjole, kun adidas bukser og t-shirts… og var i det hele taget ikke specielt piget. Men denne kjole vækkede nogle tøsede følelser i mig og var meget ulig alt andet som man gik i dengang i 90erne. Efter modeshowet var jeg simpelthen så heldig at få kjolen foræret fra min venindes mor, da hun godt kunne se hvor glad jeg var blevet for den. Og den har fulgt mig lige siden. Det er egentlig ikke en kjole jeg har brugt særlig meget, for den er desværre efterhånden blevet lige det mindste til min krop, men den har bare en historie der gør, at jeg aldrig vil skille mig af med den. - og hvem ved, måske der en dag kommer den perfekte lejlighed til at bruge den?"

 

Jesper: 

"Poloen her har fuldt mig fra før jeg blev født. Det er min fars fra 1970erne. Hans yndlings. Da min far blev for stor om livet, arvede jeg sagen, da jeg ved et tilfælde fandt den i bunden af hans skab.  Jeg var vel omkring de 18 år og havde for alvor fået øjnene op for genbrug. Den er nu også ved at være det mindste til mig, men den får lov at gemme sig i bunden af mit skab til sønnen eller datteren en dag opdager den og fører den stribede sag ind i en ny æra; indtil da minder den mig dejligt om barndommens lykkeland."

 

 

Hvilken beklædningsgenstand har fulgt dig i længst tid?

-Vi vil elske at høre din historie :-)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar