Omfavn, nyd, vær sød, pas på..

oprettet d.

Okay. Det her bliver et lidt mere personligt indlæg, end vi plejer her hos Morfar. Men de sidste par dage har allerede budt på lidt flere ting end vi ”plejer” for os alle sammen, og jeg har på fornemmelsen at vi nok skal vænne os til det; i hvert fald et godt stykke tid frem.

Jeg hedder Rikke og jeg var med til at starte MorfarsMoustache for 11 år siden. Jeg sidder her alene på kontoret, fordi jeg efter regeringens anbefalinger har sendt mine søde kollegaer hjem.

Jeg har noget på hjerte – faktisk meget! Og jeg har allerede skrevet en masse og slettet det igen, fordi det simpelthen fyldte for meget. Jeg tror i virkeligheden at det kan koges ned til dette:

Det er nogle meget mærkelige, surrealistiske dage vi alle oplever for tiden. Jeg har selv haft en virkelig slem hovedpine de sidste par dage, fordi min hjerne simpelthen ikke kan følge med alle de tanker der drøner rundt derinde.

Men der er alligevel noget, jeg hele tiden afslutter tankemylderet med.

Jeg har altid brugt talemåden ”der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget”. Og jeg insisterer på at bruge den nu!

Jeg håber nemlig af hele mit hjerte, at denne verdenssituation kan lære os mennesker en vigtig detalje, som mange har glemt; hvor sårbare vi i virkeligheden er!

Vi er ikke uovervindelige, og vi kan på rekordtid blive overhalet af en meget større magt end os.. naturen!

Uanset hvor godt et velfærdssamfund vi er en del af; så er vi verden over i samme båd, i en situation som denne. Og det kunne endda være meget værre.

Lad os tage ved lære og ikke tage for givet. Vi skal være søde ved naturen, og vi skal hylde leverpostejmadderne når det bliver hverdag igen. I en situation som denne, så tænker vi forhåbentlig alle lidt over hvor heldige vi egentlig er, når hverdagen bare kører derudaf uden så store udsving. 

Vi skal nok komme igennem Corona - men jeg håber faktisk lidt på, at det vil følge med os i vores måde at leve på i fremtiden.

Omfavn hverdagen. Nyd sundhedssystemet. Vær sød ved naturen. Pas på hinanden.

 


Kommentar(er) 2

 • Bodil Anthony
  Bodil Anthony

  Hvor er det godt skrevet, vi er så forkælede, vi tror vi har så meget magt, men vi er så små, og naturen så stærk. Det er tankevækkende og helt bibelsk, de syv plager, naturkatastrofer, sygdom m. m.

  Svar

  • Rikke Manniche
   Rikke Manniche

   som kommentar til af Bodil Anthony

   Tusind tak Bodil :-) Jeg er meget enig - vi har godt af at mærke naturens kræfter, selvom det er hårdt for rigtig mange lige i øjeblikket :-(

   Svar

Skriv din kommentar