• Fri fragt over 499,-
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • 14 dages fortrydelsesret

Hvordan definerer DU vintage?

oprettet d.

Hvordan definerer DU vintagetøj?

Dette blev vi nysgerrige på at vide mere om, da vi en dag sad og snakkede om, hvilke kriterier vi som virksomhed selv har til hvornår vi kalder tøj for ”vintage”.

Vi ved der findes forskellige definitioner af begrebet ”vintagetøj”, og som regel er de grundet i forskellige holdninger til, hvor gammelt tøjet skal være før det må kaldes for ”vintage”. Men der findes der ingen præcis afgrænsning af det.

 

Vi har her hos MorfarsMoustache.dk valgt af definere vintagetøj, som tøj og tilbehør der har mere end 20-25 år på bagen. Altså pt. fra ca. 1990erne og ældre. Hvis det er ældre end 1920erne benævner vi det som antikt og hvis det er nyere - fra 00erne og frem, kalder vi det secondhand.

Med årene vil dette formentlig rykke sig som f.eks. nu hvor vi kan mærke, at 00ernes mode tendenser også har taget godt fat i modebilledet.

 

Vi bruger ikke begrebet vintage uden grund, da vi elsker at tøjet har en alder og har levet i flere år, før det kom til os. Og vi forsøger altid at vurdere tøjets alder så præcist så muligt når det kommer på webshoppen.

Vi har valgt primært at have tøj fra 1940erne – 1990erne på webshoppen. Det er et stort spænd i årtier, men vi vil gerne give dig mulighed for at kunne mixe imellem alle de fantastiske udtryk, stilarter og kvaliteter som hvert årti har at byde på.

Vi har dog også valgt at have en smule håndplukket secondhand på webshoppen - tøj i god kvalitet eller med retrovibes.

 

Men spørgsmålet er hvordan definerer DU vintage?...

Vi lagde for nyligt dette spørgsmål på vores instagram og Facebook side, da vi var nysgerrige på, hvad andre mon havde af kriterier. Og det var spændende læsning, da ikke to svar var ens. Hver af dem der svarede havde sin definition af ”vintagetøj”. Du kan læse et lille udpluk herunder:

 

” Udgået tøj fra de gamle dage. Selv udgået tøj fra 2000 er vintage”

 

”Jeg har følgende definition: Alt secondhand er secondhand – altså alt der har været ejet før.

Retro: 1960 – 00

Vintage: 1920-1960

Antik: 100 år gammelt eller derover.”

 

” Holder med Pia storm her. 1920-1979 vil jeg kalde vintage”

 

”Jeg er som jer og definerer 25 år tilbage som vintage. Jeg har oplevet folk der mener at uanset

hvad, er tøj fra 70erne og frem ikke vintage uanset hvor gammelt det efterhånden er, den

definition forstår jeg virkelig ikke.”

 

Vi kan konkludere, at de fleste synes tøjet skal have noget alder for at kunne kaldes ”vintage”. Men hvor meget er individuelt.

De fleste synes også gerne det må have været brugt og ingen nævnte noget om, at det skulle være mærkevarer.

Vi bliver nok aldrig helt enige - og heller ikke om begrebet med årene vil rykke sig, så tøj fra f.eks. 00erne vil kunne kaldes vintage engang. Eller om det vil forblive et udtryk man brugte om tøj fra tidsperioder før år 2000.

 

Måske det satte nogle tanker i gang hos dig? Har du lagt mærke til hvordan andre definerer vintage og hvad er mon dine kriterier?

Skriv gerne en kommentar herunder. :)

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar