Morfar støtter Knæk Cancer 2017

oprettet d.

Der er mange ting vi mennesker kan være meget uenige om. 

Især i denne tid hvor begrebet ytringsfrihed virkelig bliver sat på prøve - bare fordi vi må!

Men er der en ting, vi alle kan blive enige om, uden undtagelse, er det, at kræft er en frygtelig sygdom.

Det er en af de få sygdomme, der på skræmmende vis kan ramme os alle på tværs af køn, alder, levemåde, gener osv..

 

Hos MorfarsMoustache.dk har vi også oplevet sygdommen på tæt hold, idet en af vores medarbejdere fik konstateret livmoderhalskræft tilbage i 2012. Du kan læse et kort resume af hendes personlige sygdomsforløb nederst i dette blogindlæg. 

Når man har oplevet den totale underkastelse som sygdommen kræver, oplever man samtidig den uundgåelige magtesløshed, der følger med. Der er begrænset hvor meget man som kræftramt eller pårørende kan gøre for at kæmpe imod sygdommen, da der ofte også følger en masse psykiske udfordringer med i pakken. Men én ting der kan holde håbet oppe, er de statistikker, der afslører, at flere og flere overlever kræft. Statistikkerne viser resultatet af forskningens forbedrede behandlingsmetoder. Og det er netop hér, vi alle kan stå sammen. Der skal penge til forskning, og uanset hvilken holdning man har til hvor man bør lægge forskningens hovedfokus, så er det vores overbevisning, at ingen forskningsforsøg indenfor området er overflødige. 

 

Af disse grunde startede vi tidligere på året en indsamling til fordel for Knæk Cancer 2017.  Men ikke bare en almindelig indsamling - nææh, Morfar kan ikke gøre noget almindeligt - DU har nemlig muligheden for at få fat i en masse lækre upcyclede vintage smykker, hvoraf HELE salgsbeløbet fra disse smykker, bliver doneret ubeskåret til Morfars Knæk Cancer indsamling. Smykkerne er upcyclet af defekte vintage- og genbrugs-smykkedele; på denne måde får de defekte smykker nyt liv uden at ende i bunden af skraldespanden - ganske som forbedrede behandlingsmetoder giver nyt liv til kræftramte - og støtter SAMTIDIG det store arbejde, som Kræftens Bekæmpelse gør.

 

Forkæl dig selv med god samvittighed, eller glæd en, du har kær - måske endda en, der selv kæmper med sygdommen? 

 

Find smykkerne lige her.

Du kan også følge Morfars indsamling hos Knæk Cancer lige her.

 

 

 

 


Tine Manniche Larsen, medarbejder hos MorfarsMoustache.dk

"I 2012 fandt jeg ud af jeg havde kræft.. 32 år gammel..

Ved et rutinemæssigt tjek kvinder over 23 år bliver tilbudt hvert 3. år fandt lægerne desværre en 5 cm stor kræftknude i min livmoderhals.

Det var et kæmpe chok og hele mit liv blev lige pludselig vendt på hovedet.. 

Jeg havde lige fået en ny kæreste 3 mdr. før, og vi skulle lige pludselig til at forholde os til en masse ting, bl.a. at jeg ikke længere kunne blive gravid og få børn.

32 strålebehandlinger, 6 kemobehandlinger og mange hårde dage senere, kunne lægerne heldigvis fortælle mig at det hele så fint ud.

Og her 5 år senere er jeg heldigvis stadig kræftfri.

Der har efterfølgende været en del senskader som gør, at jeg har måttet acceptere, at mit liv aldrig mere bliver som før og som jeg skal lære at leve med.

Kæresten er heldigvis blevet under hele forløbet og har været den største støtte!

Jeg kan kun opfordre alle kvinder til at huske at få lavet deres 3. årige undersøgelse for livmoderhalskræft og celleforandringer, som man bliver indkaldt til! Jeg mærkede ingenting inden eller havde nogen symptomer, så hvis ikke jeg havde fået det gjort, var jeg her måske ikke i dag!"

 


 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar